Sposób przygotowania:
Pizza na zakwasie oliwkowo-kaparowa
Ciasto do pizzy przygotowane wg przepisu „https://gotujmy.pl/ciasto-do-pizzy-na-zakwasie-chlebowym-,przepisy,149045.html” rozpościeram na blaszce posmarowanej olejem. Osączone oliwki kroję po połowie, kapary kroję drobniej, w mniejsze kawałeczki. Keczup łączę z koncentratem oraz pokrojonymi papryczkami. Dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sosem smaruję spód pizzy. Następnie dodaję starty ser żółty, układam plasterki schabu wędzonego (lub innej wędliny) oraz na środku plasterki cebuli. Dodaję pokrojone kapary i oliwki. Na wierzch sypie jeszcze końcówkę sera oraz układam kawałki cebuli. Pizzę wkładam do piekarnika nagrzanego do 150°C. Temperaturę zwiększam do 190°C i w takiej trzymam 10-15 minut. Smacznego.