Sposób przygotowania:
Pizza najlepsza bo domowaETAP 1:
Na patelnię przelać całą zawartość puszki, dodać drobno posiekany czosnek, bazylię oraz cukier, sól i pieprz do smaku. Pomidory smażyć do momentu odparowania nadmiaru płynu po zgęstnieniu odstawić do wystudzenia.
ETAP 2:
Mąkę na sucho wymieszać z solą i ziołami dodać do niej drożdże rozpuszczone w ciepłej wodzie i olej, zagnieść gładkie i lśniące ciasto które odstawić do wyrośnięcia po wyrośnięciu cienko rozwałkować.
Na kratce z piekarnika ułożyć papier do pieczenia i na nim ułożyć rozwałkowane ciasto.
ETAP 3:
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni w trakcie doprawić je do smaku, przestudzonym sosem posmarować rozwałkowane ciasto posypać startym serem na ser dać pieczarki, a następnie szynkę pokrojoną w paseczki i drobno pokrojoną paprykę na koniec wszystko delikatnie posypać ziołami do pizzy i ułożyć porwany na mniejsze kawałeczki topiony ser.
ETAP 4:
Pizze pieczemy w nagrzanym do 200 st piekarniku około 15 minut, podajemy gorącą z dowolnymi sosami.