Sposób przygotowania:
Pizza Pauli na cienkim cieście
Drożdże rozrobić z trzema łyżkami wody i cukrem i szczyptą soli . Wymieszać i dodać trzy łyżki mąki i dokładnie połączyć , wyrabiając wałek . Pozostawić na 30 min . w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Do dużej miski wsypać mąkę , wymieszać z proszkiem do pieczenia i ziołami (bardzo duża ilość ziół , po ok . 4 łyżki oregano , bazylii i majeranku ) , 1 łyżka pieprzu i łyżeczką soli , zrobić wgłębienie i wlać oliwę oraz 1/4 szkl. wody i wymieszać łyżką . Dodać wałek i dokładnie zagnieść ciasto , podzielić na dwie części i pozostawić na 1 godz . do wyrośnięcia . Zrobić sos : wszystkie składniki wymieszać . Szynkę i pieczarki podsmażyć . Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 3 mm . i ułożyć na blasze (dowolny kształt ) . Ciasto piec ok 15 min . w temp . 220 st. Potem nałożyć sos , ser żółty , pieczarki , szynkę i ser żółty . Piec dopóki ser się nie stopi . Smacznego .