Sposób przygotowania:
Pizza serowa
Ciasto wyrabiamy z maki, rozpuszczonych w letniej wodzie drozdzy, lyzek oleju i szczypty soli. zagniatamy i odstawiamy na jakies 20 minut w cieple miejsce. niech rosnie! ;)
nastepnie podsypujemy maka do momentu, az nie ebdzie kelic sie do rak i wyklejamy nim bblache, badz rormujemy okragla pizze, jak kto lubi :)
robimy sos: podgrzewamy smietanke ( 2 lyzki gora), polowe serka almette i rozgnieciony widelcem ser feta, mozemy doprawic pieprzem. Nasmarowac sosem pizze i porozrzucac starte sery.
piec w peikarniku w okolo 200 stopniach jakies 20-30 minut.
nastepnie podsypujemy maka do momentu, az nie ebdzie kelic sie do rak i wyklejamy nim bblache, badz rormujemy okragla pizze, jak kto lubi :)
robimy sos: podgrzewamy smietanke ( 2 lyzki gora), polowe serka almette i rozgnieciony widelcem ser feta, mozemy doprawic pieprzem. Nasmarowac sosem pizze i porozrzucac starte sery.
piec w peikarniku w okolo 200 stopniach jakies 20-30 minut.
Natala1210
Sarenka
czarownica
Donnna
msewka