Sposób przygotowania:
Pizza serowa – wyciskacz łez
Blachę smarujemy olejem z suszonych pomidorów. Posypujemy świeżym pokrojonym rozmarynem. Na tak przygotowanej blaszce rozciągamy ciasto. Keczup łączymy z koncentratem pomidorowy. Papryczki chili (użyłem małych marynowanych papryczek) kroję w plasterki. Dodaję do sosu pomidorowego i mieszam. Tak przygotowanym ekstremalnie pikantnym sosem smaruję powierzchnię ciasta do pizzy. Pieczarki kroję w plasterki i chwilę smażę na patelni odparowując wodę. Układam je na rozsmarnowanym sosie pomidorowym. Posypuję startym serem pleśniowym. Na ser pleśniowy sypię jeszcze ser żółty, również starty. Wierzch posypuję posiekanym szczypiorkiem i kładę jeszcze kilka plasterków pieczarek, które się zostały ze smażenia. Tak przygotowaną pizzę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piekę około 15 minut. Pizza za sprawą papryczek jest bardzo pikantna.