Sposób przygotowania:
Pizza-spaghetti
Przygotowanie:
Spaghetti ugotować w dostatecznej ilości osolonej wody ( z dodatkiem 1 łyżki oleju),tak aby było dość twarde.
Pory oczyścić i pokroić w talarki.Gotować około 4 minut w osolonej wodzie i osączyć.
Szynkę pokroić w paseczki.Spaghetti posypać zwiórkowanym masłem i wymieszać z porem,serem i szynką.
Wszystko włożyć do płaskiej,natłuszczonej,żaroodpornej formy.Pomidory przekroić na pół i położyć na wierzchu.Roztrzepać jajka,śmietanę,sól i pieprz.Polać sosem spaghetti,posypać oregano.
Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.
Spaghetti ugotować w dostatecznej ilości osolonej wody ( z dodatkiem 1 łyżki oleju),tak aby było dość twarde.
Pory oczyścić i pokroić w talarki.Gotować około 4 minut w osolonej wodzie i osączyć.
Szynkę pokroić w paseczki.Spaghetti posypać zwiórkowanym masłem i wymieszać z porem,serem i szynką.
Wszystko włożyć do płaskiej,natłuszczonej,żaroodpornej formy.Pomidory przekroić na pół i położyć na wierzchu.Roztrzepać jajka,śmietanę,sól i pieprz.Polać sosem spaghetti,posypać oregano.
Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.