SUPERPRZEPIS

Pizza w dwóch smakach

         
ocena: 5/5 głosów: 6
Pizza w dwóch smakach Więcej zdjęć (2)

Dla każdego coś innego, wedle upodobania :)

Składniki:

Pizza w dwóch smakach

 

  • 60 dag gotowego surowego ciasta na pizzę (zakupionego w Carrefour)
  • ketchup
  • obłożenie 1:
  • cebula
  • olej
  • kilka plasterków dowolnej szynki
  • garść startego żółtego sera
  • przyprawa do pizzy
  • obłożenie 2:
  • kilka suszonych pomidorów z oleju
  • 10 dag sera feta
  • kilka czarnych oliwek bez pestek
  • oregano

Sposób przygotowania:

Pizza w dwóch smakach
Piekarnik rozgrzać do temperatury 210-220 stopni. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na odrobinie oleju. Ciasto wyłożyć na stolnicę lub suchy blat, podsypać mąką i rozwałkować na wielkość blachy o wymiarach 30x40 cm. Rozłożyć je na blasze, posmarować ketchupem. Jedną część ciasta posypać przyprawą do pizzy, obłożyć zeszkloną cebulą, pokrojoną w paseczki szynką i utartym żółtym serem. Drugą część ciasta posypać oregano, obłożyć pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami, pokrojonymi w plasterki oliwkami i pokruszoną fetą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut.
Pizza w dwóch smakach
Pizza przygotowana na włożenie do piekarnika