Sposób przygotowania:
Pizza wegetariańska
W misce przesiewam mąkę, dodaje drożdże, wodę, olej, sól, cukier i dobrze wyrabiam ciasto. Wodę dolewam stopniowo aż ciasto zrobi się elastyczne. Ostawiam na 30 minut i przykrywam ściereczką. W tym czasie robię farsz. Pieczarki myję, kroje i podsmażam na patelni. Cebule obieram, kroje i również podsmażam na oliwie dodaje sól, pieprz, przyprawę do pizzy. Jak ciasto wyrośnie, smaruję blachę oliwą i rozprowadzam ciasto. Pozostawiam znowu do wyrośnięcia na 15 minut. Przed włożeniem do piekarnika ciasto nakłuwam widelcem. Podpiekam w temp 200 stopni 15 minut. Wyjmuje smaruje sosem pomidorowym, na to farsz z pieczarek, i tuńczyk odsączony z puszki. Na wierzch układam ser żółty. Wkładam ponowie do piekarnika na 15 minut. Smacznego