Sposób przygotowania:
Pizza wg laluni
Do szklanki z letnią wodą wsypałam drożdże, sól, cukier i dolałam olej całość starannie mieszałam przez 5 minut. Zawartość wlewamy do miseczki z mąką pszenną i wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto drożdżowe jest już odpowiedniej konsystencji odstawiamy do wyrośnięcia na godzinkę . Chciałam szybciej zrobić więc ciasto podzieliłam na dwie części, uformowałam kulki i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 50 stopni na 20 minut. Wyrośnięte ciasto wyłożyłam na blachę rozwałkowałam kółka dwa polałam sosem salsa posypałam bazylią i oregano oraz pokroiłam pieczarki i paprykę położyłam na ciasto wstawiłam do pieca na 15 minut piekłam w 180 stopniach po czym wyjęłam posypałam serem i włożyłam znowu do pieca do rozpuszczenia sera.