Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pizza wiejska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kaloryczna, ale jaka pyszna! Zimą częściej robię właśnie takie ;)

Pizza wiejska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza wiejska

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza wiejska
Mąki wsypać z solą do miski. Wlać olej. Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie. Wlać do mąk. Wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę. Posmarować keczupem pikantnym i odstawić na 10-15 minut w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub piórka. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i przesmażyć. Odsunąć na bok i wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przesmażyć, wymieszać wszystko razem, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Przesmażyć 2 minuty. Wyłączyć gaz, dodać 3 łyżki pikantnego keczupu i zamieszać.Na ciasto wyłożyć ciepły farsz i rozprowadzić równomiernie. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać wierzch.Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 220 stopniach.
Pizza wiejska
Mąki wsypać z solą do miski. Wlać olej. Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie. Wlać do mąk. Wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Pizza wiejska
Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę. Posmarować keczupem pikantnym i odstawić na 10-15 minut w ciepłe miejsce.
Pizza wiejska
Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub piórka. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i przesmażyć. Odsunąć na bok i wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Pizza wiejska
Na ciasto wyłożyć ciepły farsz i rozprowadzić równomiernie. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać wierzch.