Sposób przygotowania:
Pizza wiejska
Mąki wsypać z solą do miski. Wlać olej. Drożdże rozpuścić z cukrem w letniej wodzie. Wlać do mąk. Wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę. Posmarować keczupem pikantnym i odstawić na 10-15 minut w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę lub piórka. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i przesmażyć. Odsunąć na bok i wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przesmażyć, wymieszać wszystko razem, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Przesmażyć 2 minuty. Wyłączyć gaz, dodać 3 łyżki pikantnego keczupu i zamieszać.Na ciasto wyłożyć ciepły farsz i rozprowadzić równomiernie. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać wierzch.Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 220 stopniach.