Sposób przygotowania:
Pizza z brokułem i kalarepąETAP 1:

Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, połową ciepłego mleka i 2 łyżkami mąki, przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, dodać wyrośnięty rozczyn, pozostałe ciepłe mleko z wodą, ostudzone masło. Wyrabiać około 8-10 minut. Pod koniec wsypać przyprawę do pizzy.
ETAP 2:

Następnie z ciasta uformować pizzę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce.
ETAP 3:

Sos czosnkowy.
Majonez połączyć ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 4:

Obraną i pokrojoną w słupki kalarepkę oraz podzielony na różyczki brokuł ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.
Wyrośnięte ciasto posmarować przygotowanym sosem, wyłożyć kalarepkę z brokułem.
ETAP 5:

Następnie posypać osączoną z zalewy kukurydzą, pokrojonymi w krążki parówkami. Ułożyć pokrojony boczek, pomidorki i ser mozzarella.
ETAP 6:

Tak przygotowaną pizzę włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
SylaUla