Sposób przygotowania:
Pizza z cukinią
Drożdże rozkruszyć, rozpuścić w szklance cieplej wody z dodatkiem łyżki cukru i pół szklanki mąki pszennej. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Do dużej miski wrzucić 1,5 szklanki mąki, sól, zaczyn z małej miseczki i 1/3 szklanki roztopionej margaryny, wymieszać drewnianą łyżką. Wyrobić ciasto rękami, ma być ono miękkie, sprężyste, jednolite i przestać się lepić do rąk. Potem trzeba zrobić z niego spłaszczoną kulę, i wstawić ją w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na kwadrans. Pomidora, cukinię kroimy w plasterki, siekamy czosnek i cebulę. Ciasto drożdżowe wyjmujemy z naczynia i wyklejamy je na jego spodzie, którzy warto oprószyć mąką. piekarnik przestawiamy na 200 stopni, góra-dół. Ciasto w naczyniu żaroodpornym nakłuwamy widelcem i smarujemy pastą pomidorową lub czymś podobnym, doprawiamy oregano, postem układamy szynke, posypujemy mozarellą,pomidora, oprószamy bazylią i pieprzem, a potem plastry cukinii i porwane na mniejsze części plasterki sera topionego. Na koniec rozsypujemy na wierzchu posiekaną cebulę i czosnek oraz regano, pieczemy około 45 minut.