Sposób przygotowania:
Pizza z cukinią wg Mysiuni
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy do nich mleko, sól i olej, a następnie przelewamy do przesianej mąki - zagnitamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut a w tym czasie przygotowujemy dodatki.
Pomidora, cukinię, ogórki oraz parówkę kroimy w plasterki. Na maśle przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty czosnek oraz pieczarki pokrojone w półplasterki. Ser ścieramy na tarce o wąskich otworach.
Ciasto cienko wałkujemy i układamy na [posmarowanej olejem blaszce - pieczemy przez 10 minut w temp 180*. . Po tym czasie ciasto wyjmujemy, smarujemy je sosem, rozkładamy usmażone pieczarki i układamy symetrycznie pokrojone ogórki, parówkę i pomidora – wkładamy na 8 minut, następnie wyjmujemy pizze, posypujemy serem i ziołami dalamtyńskimi, układamy plastry cukinii i ponownie wkładamy pizze do piekarnika na kolejne 5-7minut. Podajemy polaną ketchupem
Pomidora, cukinię, ogórki oraz parówkę kroimy w plasterki. Na maśle przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty czosnek oraz pieczarki pokrojone w półplasterki. Ser ścieramy na tarce o wąskich otworach.
Ciasto cienko wałkujemy i układamy na [posmarowanej olejem blaszce - pieczemy przez 10 minut w temp 180*. . Po tym czasie ciasto wyjmujemy, smarujemy je sosem, rozkładamy usmażone pieczarki i układamy symetrycznie pokrojone ogórki, parówkę i pomidora – wkładamy na 8 minut, następnie wyjmujemy pizze, posypujemy serem i ziołami dalamtyńskimi, układamy plastry cukinii i ponownie wkładamy pizze do piekarnika na kolejne 5-7minut. Podajemy polaną ketchupem