Sposób przygotowania:
Pizza z letnimi dodatkami
Drożdże rozpuszczamy z odrobiną cukru, następnie łączymy z mlekiem, solą i olejem - przelewamy do miski, w której jest mąka i wyrabiamy ciasto. Cienko je wałkujemy i układamy na posmarowanej olejem blaszce, ciasto smarujemy ketchupem. Ciasto powinno 10-15 minut odstać zanim je zaczniemy piec.Na maśle roślinnym przesmażamy białą cebulę pokrojoną w piórka, a po 2-3 minutach dodajemy oczyszczone maślaki pokrojone w cząstki lub połówki (w zależności jak są duże). Doprawiamy do smaku i przesmażamy do miękkości. Cukinie kroimy w bardzo cienkie półplasterki, czerwoną cebulę i pomidory w talarki, paprykę w kostkę, szynkę na spore kawałki, natomiast ser ścieramy na grubych oczkach. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 220 stopni pieczemy je 10-12 minut, następnie wyjmujemy i układamy składniki: najpierw usmażone z cebulą maślaki, następnie ser żółty, szynkę, cukinie, cebulę czerwoną i paprykę. Posypujemy bazylią. Pieczemy w temp 200 stopni przez kolejne 12-15 minut.