Sposób przygotowania:
Pizza z oliwkami i pomidorkami
Ciasto :
wsypujemy mąkę do miski i doprawiamy solą i odrobiną pieprzu ziołowego oraz 1/2 łyżeczki cukru. Mieszamy. Wsypujemy drożdże z torebki Dr. Oetkera. Mieszamy i dodajemy ciepłej wody i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. po tym czasie dzielimy je na porcje i wykładamy na blachy i posypujemy oregano i odstawimy jeszcze na 15 minut.
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 C. Na ciasto nakładamy składniki według uznania i na końcu posypujemy serem.
Zapiekamy około 40 minut, aż brzegi pizzy się lekko przyrumienią.
wsypujemy mąkę do miski i doprawiamy solą i odrobiną pieprzu ziołowego oraz 1/2 łyżeczki cukru. Mieszamy. Wsypujemy drożdże z torebki Dr. Oetkera. Mieszamy i dodajemy ciepłej wody i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. po tym czasie dzielimy je na porcje i wykładamy na blachy i posypujemy oregano i odstawimy jeszcze na 15 minut.
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 C. Na ciasto nakładamy składniki według uznania i na końcu posypujemy serem.
Zapiekamy około 40 minut, aż brzegi pizzy się lekko przyrumienią.