Sposób przygotowania:
Pizza z papryką i mozarellą
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy mleko, sól i olej - wlewamy do miski z mąką i zagnitamy jednolite ciasto, które bardzo, bardzo cienko wałkujemy. Dużą blaszke (taką z piekarnika) delikatnie smarujemy olejem i układamy ciasto, które obficie smarujemy ketchupem - wkładamy do piekarnika na 10-15 minut w temp 180*. W tym czasie paprykę kroimy w drobną kostkę, mozarellę w grubą a żółty ser ścieramy. Parówkę kroimy w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plastry, przeciskamy ząbki czosnku - smażymy z dodatkiem soli i pieprzu do miękkości cebuli i grzybów. Na upieczone ciasto wykładamy usmażone pieczarki z cebulą i parówką, na to posypujemy ser żółty, następnie układamy paprykę, kukurydzę oraz mozarellę. Pizze ponownie wkładamy do piekarnika na ok 5 minut, jemy zaraz po przygotowaniu z ketchupem