Sposób przygotowania:
Pizza z patelniETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Pozostałe składniki ciasta umieścić w misce, dodać zaczyn i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Kiełbasę pokroić w plasterki i usmażyć. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ser zetrzeć na tarce. Następnie podzielić na 2 części i każdą rozwałkować na wielkość małej patelni.
Patelnie nagrzać, posmarować olejem i włożyć ciasto. Piec na małym ogniu pod przykrywką aż spód się zrumieni. Przewrócić. Posmarować sosem przygotowanym z koncentratu, ketchupu, rozgniecionego czosnku i ziół. Rozłożyć cebulę, plasterki kiełbasy i starty ser. Piec kolejne 5 minut pod pokrywką aż ser się roztopi. Wyłożyć na talerz.
Podawać na gorąco.