gazala

gazala

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Pizza z pieca

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zmieszać piwo, cukier i drożdże , Następnie dodać to do mąki z solą i wyrabiając dolewać wody.

Pizza z pieca

Składniki:

Pizza z pieca

 

  • CIASTO (PORCJA NA 3 BLACHY Z PIECA)
  • kg mąki
  • 3 łyżeczki cukru
  • 150ml. Piwa(ok. l/2szklanki)
  • 2 dag drożdży
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 1 wody (lepiej trochę mniej)
  • SOS DO POSMAROWANIA CIASTA:
  • Przecier
  • Ketchup
  • Bazylia, oregano
  • Trochę cukru, olej
  • SOS NA GOTOWĄ PIZZĘ:
  • Sos nr1
  • Jogurt naturalny
  • 2 razy więcej majonezu
  • czosnek przeciśnięty przez praske, koperek
  • sos nr 2
  • majonez, ketchup, odrobina chili

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z pieca

Gnieść około 10 minut aż ciasto będzie sprężyste (po wetknięciu palca w ciasto dziura sama się zalepi) Ciasto zostawić na kilkanaście minut aż trochę wyrośnie. Ciasto cienko rozwałkować i ułożyć na posmarowaną blaszkę, zostawić aby troszkę podrosło następnie posmarować sosem, ułożyć farsz (pieczarki surowe, wędlinę, trochę cebuli, paprykę, kukurydzę itp.) Piekarnik nagrzać do 250 st. I wstawić pizzę i piec ok.l0 minut aż ciasto będzie od dołu rumiane położyć ser i poczekać aż się rozpuści