Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami 5
Ciasto Mąkę przesiać do miski w środku zrobić wgłębienie i pokruszyć drożdże. Wlać trochę letniej wody i zagnieść ciasto. Miskę przykryć i pozostawić na 15 minut aby ciasto podrosło. Następnie wlać resztę wody i olej, dodać sól i wyrobić ciasto. Przykryć na 30 min do wyrośnięcia. Nadzienie Pieczarki drobno kroimy podsmażamy na patelni pod koniec dodajemy pokrojoną drobno cebulkę chwilę podsmażamy odstawimy dodajemy paprykę ze słoika pokrojoną w drobną kostkę Na końcu podsmażoną na patelni drobno pokrojoną kiełbaskę. Wszystkie składniki razem mieszamy doprawiamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy przekładamy do blaszki smarujemy gotowym sosem meksykański rozkładamy przygotowane nadzienie, na wierzch rozkładamy plasterki sera Całość pieczemy 35 minut w temperaturze 180.