Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i kiełbasą
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Mleko lekko podgrzać i wlać do drożdży. Dodać olej, sól i mąkę i wyrobić ciasto. Ciasto zakryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto rośnie wymieszać składniki sosu, a potem przygotować pieczarki, cebulę i kiełbasę. Cebule obrać, umyć i pokroić w piórka, kiełbasę pokroić na paski a pieczarki pokroić po oczyszczeniu w plastry. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski dodać przyprawy i wymieszać farsz. Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić i podzielić na 8 kawałków. Z każdego z nich uformować w miarę równe kółka i układać je na dwóch blachach z wyposażenia kuchenki wyłożonych papierem do pieczenia. Każdy krążek ciasta posmarować przygotowanym sosem i rozłożyć farsz dość grubą warstwą. Tak przygotowane pizze zostawić aby ciasto lekko podrosło. Pizze piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Podawać gorące, można polać ketchupem.
gusia1000
jaNina