Sposób przygotowania:
Pizza z pomidorkami koktajlowymi
Ciasto: Ciepłe mleko, drożdże oraz cukier łączymy ze sobą i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do dużej miski dajemy pozostałe składniki i wlewamy gotowy roztwór drożdżowy. Wyrabiamy łyżką i odstawiamy do wyrośnięcia. W momencie kiedy widzimy, że ciasto nam podrosło, przebijamy je by uwolnić nagromadzone powietrze. Robimy tak minimum dwa razy. Za trzecim razem ciasto dzielimy na dwie części i każdą wyrabiamy na blacie posypanym mąką. Formujemy krążki odpowiedniej wielkości. Można ręcznie lub z pomocą wałka. Tak przygotowane spody wykładamy do formy i pozostawiamy raz jeszcze na pół godziny, przy czym również wgniatamy ciasto w blaszkę jak tylko podrośnie. Na boki pizzy układamy pomidorki koktajlowe i zwijamy brzegi do środka. Mocno zlepiamy. Przecier pomidorowy mieszamy z dodatkiem przypraw. Smarujemy oba spody i delikatnie brzegi. Wykładamy resztę składników i połowę sera. Pieczemy w temp 180 st C ok 20 minut. 5 minut przed wyciągnięciem, pizzę posypujemy resztą sera żółtego.