Sposób przygotowania:
Pizza z pomidorowym sosem i mozzarellą
1.Drożdże rozpuszczamy z cukrem w ciepłej wodzie,wlewamy do mąki i mieszamy widelcem.Nie zagniatamy.Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. 2.Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i olej,zagniatamy ciasto.Ponownie przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. 3.Czosnek i cebulę obieramy,następnie drobniutko kroimy.W garnku rozgrzewamy trochę oleju,wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilę przesmażamy,uważamy,żeby za mocno nie przypiec.Wlewamy całą zawartość puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu. 4.Sos przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i ziołami.Studzimy. 5.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki posmarowanej masłem ,o średnicy 25 cm.Na ciasto wykładamy sos. 6.Pizzę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni,10 minut przed końcem pieczenia wykładamy pokrojony ser mozzarella.