Sposób przygotowania:
Pizza z salami i pieczarkami.
Ciasto drożdżowe: Na stolnicę wysypujemy mąkę, formujemy z niej kopczyk., Robimy w nim zagłębienie i wlewamy do niego pół szklanki wody oraz pokruszone drożdże. Należy zwrócić uwagę by woda była letnia-nie za zimna i nie gorąca. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy sól, oliwę i zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut aby wyrosło. Przygotowujemy sos: miksujemy pomidory z puszki razem z czosnkiem oraz odrobiną soli i tymiankiem. Możemy dodać łyżeczkę oliwy. Rozwałkowujemy ciasto , smarujemy równomiernie sosem , posypujemy startym serem.Na to układamy plasterki salami, plasterki pieczarek, drobniutko posiekaną cebulkę.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni około 20 minut.