sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pizza z salami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto wychodzi cienkie jak w pizzeri

Pizza z salami i pieczarkami

Składniki:

Pizza z salami i pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z salami i pieczarkami
Drożdże z wodą wyrobić z mąką. Wyrobione ciasto odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. W tym czasie myjemy dokładnie paprykę, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Ser żółty ścieramy na grubej tarce. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki, razem z cebulką pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle. Następnie dusimy pieczarki z cebulką do miękkości. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blasze wysmarowanej masłem. Smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy składniki, na końcu posypujemy całość startym żółtym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C 25-30 minut. Smacznego