Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i cebulką
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Połączyć z mąą, solą i olejem. Dodać jeszcze trochę wody (jeżeli ciastą będzie za suche) i ugniatać by ciasto było miękkie i elastyczne. Odstawić na 30 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju. Potem dodać przecier pomidporowy i bazylię. Smażyć razem ok 2 minut.
Z ciasta uformować okrągły placek. Posmarować sosem (jeżeli zostanie sosu można nim posmarować już upieczoną pizzę). Ułożyć szynkę, pokrojoną cebulkę i pokrojoną w paski paprykę. Wszystko posypać tartym serem i przyprawą do pizzy. Piec 20-25 minut.
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju. Potem dodać przecier pomidporowy i bazylię. Smażyć razem ok 2 minut.
Z ciasta uformować okrągły placek. Posmarować sosem (jeżeli zostanie sosu można nim posmarować już upieczoną pizzę). Ułożyć szynkę, pokrojoną cebulkę i pokrojoną w paski paprykę. Wszystko posypać tartym serem i przyprawą do pizzy. Piec 20-25 minut.