Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i papryką na cienkim
Mąkę przesiać do miski, dolać 2 łyżki oleju lub oliwy. Drożdzę rozmieszać z kilkoma łyżkami wody, dodać do nich cukier. Wlać do dołka w mące, odsawić, aby drożdże zaczęły pracować, po kilku minutach zagnieść ciasto stopniowo dolewając wodę, gdy zostanie jej odrobina dodac do niej sól i wlać do ciasta. Ciasto przykryć i odstawić, aby podwoiło swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę i paprykę pokroić w paski. Koncentrat zmieszać z oregano (ilość wedle uznania), dodać odrobinę soli, pieprzu i pare łyżek wody. Z wyrośniętego ciasta uformować cienki placek (można ułożyć go w okrągłej foremce lub po prostu na blasze z papierem do pieczenia), posmarować go sosem, nałożyć ser, pokrojoną szynkę, paprykę. Na koniec ułożyć połówki pomidorków i posypać oregano. Piec ok. 25-30 min. w 180st C. (Dokładna temp zależy od piekarnika, jak mocno się nagrzewa itp.)