Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i pieczarkową sałatką
Mleko podgrzewamy w rondelku z 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, dodajemy 10 dag drożdży, rozcieramy dokładnie. Do miski wsypujemy 2 szkl.mąki, wlewamy zaczyn, dodajemy 1 jajko, 2 łyżeczki bazylii suszonej, 3 łyżki oleju, zagniatamy ciasto, robimy kulę, obsypujemy mąką i wstawiamy na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika smarujemy 1 łyżką oleju, ciasto kładziemy na środku i rozwałkowujemy równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnosimy wyżej, smarujemy 3 łyżkami keczupu pikantnego, układamy jako pierwszą mieszankę mrożonek Hortexu typu Leczo, plasterki szynki, oraz odsączoną z zalewy sałatkę Pieczarkową Smak, posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, pieczemy 20 minut,