Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pizza z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pizza jest dobra z każdymi składnikami. Zaletą domowej pizzy jest to, że możemy nałożyć tyle składników ile tylko chcemy

Pizza z tuńczykiem

Składniki:

Pizza z tuńczykiem

 

  • 1 szt gotowy blat,
  • 1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 30 dag pomidory,
  • 1/2 szkl oliwki zielone bez pestek,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyżeczka bazylia,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1/2 szkl ser żółty utarty,
  • do smaku ketchup,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pizza z tuńczykiem
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory i rozgotować. Pod koniec dodać bazylię i roztarty z solą czosnek. Ostudzić,dodać rozdrobniony tuńczyk, wymieszać. Ciasto włożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować farszem, oprószyć solą i pieprzem, rozłożyć oliwki, posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Podawać polane ketchupem.