Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pizza z tuńczykiem 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna, pachnąca i sycąca pizza.

Pizza z tuńczykiem 2.

Składniki:

Pizza z tuńczykiem 2.

 

 

  • Sos:
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka oregano
  • Wierzch:
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • ¾ puszki kukurydzy
  • 200 g żółtego sera
  • cebula czerwona
  • 3 pomidory
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pizza z tuńczykiem 2.
Przecier, koncentrat i oregano połączyć tworząc sos. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, pokruszone drożdże, olej i ciepłą wodę. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Po godzinie rozłożyć ciasto na blasze. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić na nieco mniejsze kawałki. Ser zetrzeć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Na cieście rozsmarować sos, ułożyć tuńczyka, plastry pomidorów, cebulę i kukurydzę. Posypać serem. Pizzę piec w 200st. C. przez około 20 -25 min.