Sposób przygotowania:
Pizza z zielonymi warzywami
Do miski wkładamy składniki na ciasto i szybko zagniatamy. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. W międzyczasie brokuł i brukselkę gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Ogórek myjemy i kroimy w kostkę.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatne rozciągamy. Smarujemy ketchupem i posypujemy serem oraz przyprawami. Układamy na środku pokrojoną brukselkę, a wokół różyczki brokuła. Posypujemy pokrojonym ogórkiem, serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatne rozciągamy. Smarujemy ketchupem i posypujemy serem oraz przyprawami. Układamy na środku pokrojoną brukselkę, a wokół różyczki brokuła. Posypujemy pokrojonym ogórkiem, serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
pyszalka
kuchenny świat