Sposób przygotowania:
Pizza zawijana
Z podanych składników ( oprócz warzyw, kurkumy i pieprzu ), zagniatamy ciasto. Nie klei się do dłoni, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na 15 min aż ciasto trochę podrośnie. Po tym czasie, dzielimy ciasto na 2 części.Jedną rozwałkowujemy na placek ( nie może być cienki ). Najpierw wierzch smarujemy koncentratem, wkraplamy kilka kropel tabasco następnie czosnek wyciskamy przez praskę. Kolejność układania warzyw jest dowolna. Cebulę należy pokroić w cienkie piórka, lub krążki. Na samym wierzchu trzemy za pomocą tarki o dużych oczkach ser. Po czym przyprawiamy go kurkumą i 1/2 pieprzu ziołowego. Teraz zwijamy naszą pizze jak strudel i wsadzamy do foremki wysmarowanej oliwą. Pieczemy ok 30-40 min w temp 180*C ( bez termoobiegu ) z termoobiegiem ok 160*C. Jak pizza będzie już się rumienić wyciągamy blaszkę z pizzą i posypujemy ciasto serem startym na grubych oczkach i ponownie wstawiamy do piekarnika aż do momentu gdy ser się roztopi i przyrumieni.Kroimy na plastry ok 3 cm. Smacznego