Sposób przygotowania:
Pizza ze smażoną papryką
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Dolewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Zagniatamy ciasto tak aby miało jednolitą masę. Odstawiamy pod przykryciem na 60 minut (ciasto podwoi swoją objętość). Po tym czasie rozwałkowujemy na stolnicy obsypanej mąką. Ciasto układamy w formie od piekarnika.
Cebulę kroimy w piórka, papryki w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Cebulę z paprykami smażymy na patelni do miękkości. Na cieście rozsmarowujemy keczup, posypujemy oregano. Kolejno układamy wędlinę, pieczarki i usmażone papryki z cebulką. Wstawiamy do nagrzanego do 230*C piekarnika na 15-20 minut. Pod koniec wierzch posypujemy startym serem.
Cebulę kroimy w piórka, papryki w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Cebulę z paprykami smażymy na patelni do miękkości. Na cieście rozsmarowujemy keczup, posypujemy oregano. Kolejno układamy wędlinę, pieczarki i usmażone papryki z cebulką. Wstawiamy do nagrzanego do 230*C piekarnika na 15-20 minut. Pod koniec wierzch posypujemy startym serem.
marietta
VioletoweKucharzenie
Dziękuję:-)