Sposób przygotowania:
Pizza z papryką, szynką i pomidorem
Mąkę przesiać do miski, dolać olej. Drożdże rozmieszać z niewielką ilością wody, dodać cukier. Wlać do mąki, odstawić, aby drożdże zaczęły pracować, zagnieść ciasto dolewając wodę, dodać do reszty wody sól i wlać do ciasta. Ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w paseczki, pomidora pokroić w talarki, paprykę pokroić w paski. Koncentrat zmieszać z oregano (ilość wedle uznania), dodać soli, pieprzu i pare łyżek wody. Cebulę podsmażyć na patelni. Z wyrośniętego ciasta uformować w miarę cienki placek ułożyć go na papierze do pieczenia i na blasze, posmarować go sosem, nałożyć ser, cebulę, pokrojoną szynkę, paprykę. Na koniec ułożyć plastry pomidorów, posypać oregano. Piec ok. 25-30 min. w 180st C.