Sposób przygotowania:
Pizza ze szparagami i fasolką
Fasolkę i szparagi blanszować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, wlać połowę wody, wsypać 2 łyżki mąki, zamieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do drugiej miski przesiać pozostałą mąkę, dodać sól, wlać olej, wyrośnięty rozczyn, resztę wody i wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i rozwałkować, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posypać serem, ułożyć plasterki boczku, pokrojone szparagi, fasolkę i cebulę. Po wierzchu posypać ziołami prowansalskimi. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Upieczoną pizzę pokroić i podawać samą, z czosnkowym sosem lub ketchupem.