ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pizzerinki smażone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne.Uwielbia je moja cała rodzina.Polecam.

Pizzerinki smażone

Składniki:

Pizzerinki smażone

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki smażone
1.Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą przegotowaną wodą. Ciasto szybko zagnieść i pozostawić je w cieple na pół godziny, do wyrośnięcia.



2.Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem przez kilka minut.



3.Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na cztery części. Następnie z każdej wyrobić nieduży placuszek (mniej więcej wielkości małej patelni oraz grubości 1 centymetra)



4.Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na jeszcze gorącym układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.