Sposób przygotowania:
Pizzerinki smażone
1.Składniki na ciasto wymieszać i wyrobić z ciepłą przegotowaną wodą. Ciasto szybko zagnieść i pozostawić je w cieple na pół godziny, do wyrośnięcia.
2.Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem przez kilka minut.
3.Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na cztery części. Następnie z każdej wyrobić nieduży placuszek (mniej więcej wielkości małej patelni oraz grubości 1 centymetra)
4.Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na jeszcze gorącym układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.
2.Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pomidory, połączyć z pieczarkami. Dusić razem przez kilka minut.
3.Gdy ciasto wyrośnie, podzielić je na cztery części. Następnie z każdej wyrobić nieduży placuszek (mniej więcej wielkości małej patelni oraz grubości 1 centymetra)
4.Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Na jeszcze gorącym układać farsz, każdy posypać startym serem. Podawać z sosem pomidorowym.