VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 774]

Pizzerinki z wędliną i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Chodziła za mną pizza, ale nie miałam wystarczającej ilości składników do jej przygotowania. I tak oto powstały smaczny pizzeriny.

Pizzerinki z wędliną i cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pizzerinki z wędliną i cebulką

 

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z wędliną i cebulką
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, dodajemy do mąki. Wszystko zagniatamy na gładką masę. Odstawiamy pod przykryciem na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto podwoi swoją objętość. Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wędlinę kroimy w paseczki. Ciasto rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy. Wycinamy koła o średnicy 14 cm. Każde z nich smarujemy keczupem. Obsypujemy przyprawą Pomidor, Oregano, Chili. Układamy kawałki wędliny. Na wierzch nakładamy cebulkę. Pizzerinki pieczemy przez 10 minut w 220*C.
Pizzerinki z wędliną i cebulką
Cebulkę kroimy w piórka i dusimy do miękkości na patelni
Pizzerinki z wędliną i cebulką
Wędlinę kroimy w paseczki, układamy na krążkach
Pizzerinki z wędliną i cebulką
Z ciasta wycinamy kręgi 14 cm, smarujemy keczupem, posypujemy przyprawami