Sposób przygotowania:
Placek angielski
Wykonanie ciasta: w makutrze utrzeć margarynę z cukrem. stopniowo dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać na pulchną masę. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać mleko wymieszać i ubić pianę z białek dodać do reszty i lekko wymieszać.
Masa:Masło i margarynę połączyć razem i utrzeć z cukrem do białej masy. Następnie dodać śmietanę i dalej ucierać.
Ciasto wlać na brytfannę i upiec w piekarniku.
Masę położyć na upieczony placek i polać polewą.
Masa:Masło i margarynę połączyć razem i utrzeć z cukrem do białej masy. Następnie dodać śmietanę i dalej ucierać.
Ciasto wlać na brytfannę i upiec w piekarniku.
Masę położyć na upieczony placek i polać polewą.