Sposób przygotowania:
Placek biszkoptowy z jogurtem
Biszkopt:
Upiec 15-20minut w 170stopniach
Masa
W 1/2 l. soku brzoskwiniowego rozpuścić żelatynę. Galaretkę zrobić w mniejszej ilości wody (1szklanka), gdy zgęstnieje pokroić w kostkę, tak samo pokroić brzoskwinie.
Jogurty wymieszać mikserem z cukrem i żelatyną. Dodać pokrojoną galaretkę i brzoskwinie wymieszać i wylać na wystudzony biszkopt. Włożyć do lodówki.
Upiec 15-20minut w 170stopniach
Masa
W 1/2 l. soku brzoskwiniowego rozpuścić żelatynę. Galaretkę zrobić w mniejszej ilości wody (1szklanka), gdy zgęstnieje pokroić w kostkę, tak samo pokroić brzoskwinie.
Jogurty wymieszać mikserem z cukrem i żelatyną. Dodać pokrojoną galaretkę i brzoskwinie wymieszać i wylać na wystudzony biszkopt. Włożyć do lodówki.