Sposób przygotowania:
Placek cudaczek
Zaczynamy od bezy: 3 białka ubijamy na sztywno, po czym powoli dodajemy cukier puder,ubijamy do uzyskania lśniącej piany, dodajemy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i ocet winny mieszamy. Wykładamy na formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni od razu zmniejszając temp do150 stopni pieczemy 30 min po czym zostawiamy na kolejne 30 min w wyłączonym już piekarniku. Przygotowujemy budyń 2/3 mleka zagotowujemy z 4 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, do reszty mleka dodajemy pozostałe żółtka z bezy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zwykłej oraz kakao. Wymieszany zaczyn wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając zagotowujemy do uzyskania gęstej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretka: Ananasa z puszki kroimy w kostkę, jabłko myjemy obieramy też kroimy w kostkę. Do 1/3 szklanki zagotowanej wody wkładamy żelatynę mieszamy i już letnie wlewamy do soku z ananasa, po czym dokładamy owoce. Delikatnie mieszamy, Gdy masa zacznie tężeć składamy placek. Na bezowy spód wylewamy masę budyniową, z kolei ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru na puszystą pianę i układamy na budyniu, następnie wylewamy tężejące już owoce w galarecie.