mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Placek góralski z maminego brulionu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sernik po starodawnemu... polecam bo pyszny

Placek góralski z maminego brulionu

Składniki:

Placek góralski z maminego brulionu

 

  • Ciasto:
  • 40 dkg mąki
  • margaryna
  • 15 dkg cukru pudru
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 80 dkg zmielonego sera
  • szkl. cukru
  • budyń śmietankowy
  • 3/4 szkl. mleka
  • 3 zółtka

 

  • Dodatkowo: polewa

 

Sposób przygotowania:

Placek góralski z maminego brulionu
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na 3 części i upiec. Masa serowa: Do sera dodać żółtka i cukier. Miksować aż powstanie jednolita masa. Budyń rozpuścic w mleku i również dodawać do masy. Zagotować masę aż zgęstnieje. Wystudzić. Przełożenie: Placek kruchy- masa serowa- placek kruchy- masa serowa- placek kruchy- polewa