Sposób przygotowania:
Placek kakaowy z wiórkami kokosowymi
CIASTO: Margarynę utrzeć, dodać żółtka i dalej ucierać. Mąke wymieszać z mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Następnie wmieszać do tego jeszcze kakao. Następnie wymieszać to razem z utartą margaryną. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Dolać do ciasta mleko. Ucierać na jednolitą masę. Wyłożyć na brytfannę i piec 45 minut w 180 st.
MASA: Ubić śmietanę, pod koniec dodać śmietanki fix, cukier puder i wióki kokosowe. Wystudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Przełożyć połową masą. Przykryć drugim ciastem. Wyłożyć na niego resztę masy. Zetrzeć na niego obie czekolady na tarce o grubych oczkach.
MASA: Ubić śmietanę, pod koniec dodać śmietanki fix, cukier puder i wióki kokosowe. Wystudzone ciasto przeciąć wzdłuż na pół. Przełożyć połową masą. Przykryć drugim ciastem. Wyłożyć na niego resztę masy. Zetrzeć na niego obie czekolady na tarce o grubych oczkach.