Sposób przygotowania:
Placek królewski
CIASTO MIODOWE:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Upiec dwa jednakowe placki. Piec ok 30 min.
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodoać cukier i ubijać dalej, dodać żółtka a na konieć mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 30 min w twj samej bleszce co ciasta miodowe.
KREM:
1/2 l mleka, cukier, cukier waniliowy i margarynę zagotować. Następnie: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej rozprowadzić w 1/4 szkl. mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem i margaryną. Zagotować. Ciepłym kremem przekładać placki w kolejności: placwk miodowy-krem-biszkopt-krem-placek miodowy. Polać wierzch polewą.
Smacznego :)
Z podanych składników zagnieść ciasto. Upiec dwa jednakowe placki. Piec ok 30 min.
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodoać cukier i ubijać dalej, dodać żółtka a na konieć mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 30 min w twj samej bleszce co ciasta miodowe.
KREM:
1/2 l mleka, cukier, cukier waniliowy i margarynę zagotować. Następnie: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej rozprowadzić w 1/4 szkl. mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem i margaryną. Zagotować. Ciepłym kremem przekładać placki w kolejności: placwk miodowy-krem-biszkopt-krem-placek miodowy. Polać wierzch polewą.
Smacznego :)