Sposób przygotowania:
Placek królewski 2
1.z podanych składników wyrabiamy ciasto dzielimy na dwie części,przekładamy do przygotowanej wczesniej foremki u mnie 33 na 23cm i pieczemy do suchego patyczka. 180stopni ok 25-30minut (mamy z tego dwa upieczone placki)
2.biszkopt-4 całe jajka ubijamy mikserem z cukrem,dodajemy mąke pszenna i mąke ziemniaczana i pieczemy w 170st przez ok 25 minut.
3.krem-z 1/2 litra mleka odlewamy troszeczkę do miski albo kubeczka.wsypujemy do tego makę pszenna i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Gty zacznie się nam ono zagotowywać wlewamy rozrobiona wcześniej mąkę.gotujemy przez chwilę,zdejmujemy z ognia,dodajemy cała margarynę i dokładnie meiszamy całośc.
4.polewa- margaryne roztapiamy,dodajemy 2 łyżki wody,kakao oraz cukier puder.Całosć nalezy zagotować
Placki przekładamy gorącą masą;
placek cienki-->masa-->biszkopt-->masa-->placek cienki-->masa-->polewa
2.biszkopt-4 całe jajka ubijamy mikserem z cukrem,dodajemy mąke pszenna i mąke ziemniaczana i pieczemy w 170st przez ok 25 minut.
3.krem-z 1/2 litra mleka odlewamy troszeczkę do miski albo kubeczka.wsypujemy do tego makę pszenna i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Gty zacznie się nam ono zagotowywać wlewamy rozrobiona wcześniej mąkę.gotujemy przez chwilę,zdejmujemy z ognia,dodajemy cała margarynę i dokładnie meiszamy całośc.
4.polewa- margaryne roztapiamy,dodajemy 2 łyżki wody,kakao oraz cukier puder.Całosć nalezy zagotować
Placki przekładamy gorącą masą;
placek cienki-->masa-->biszkopt-->masa-->placek cienki-->masa-->polewa