Sposób przygotowania:
Placek krucho- biszkoptowy
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywną pianę. dodawać żółtka ciągle ubijając. Wmieszać mąki u proszek do pieczenia. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (24/32cm). Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Podzielić na dwie części. Upiec 2 placki w natłuszczonej blasze (24/32 cm). Temp pieczenia- 200 stopni. Piec 25 minut. Masa: Z mleka odlać 1 szklankę, resztę zagotować z cukrem. W szklance mleka rozkłócamy budyń i obie mąki. Wlewamy do kipiącego mleka. Mieszamy aż zgęstnieje. Studzimy. Margarynę ucieramy na puch, nie przerywając ucierania dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu. Przełożenie: kruche-masa-biszkopt-kruche-polewa