Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku wg KarolinaS
Mięso przygotowujemy tak jak na gulasz: kroimy w drobne kawałki i obtaczamy mąką. Cebulę kroimy z drobniutką kostkę i razem z mięsem podsmażamy na oliwie. Doprawiamy ziołami do smaku. Po chwili zalewamy mięso i cebulę wodą, tak aby woda zakryła nam zawartość patelni. Do środka ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę. Mięso gotujemy aż będzie dostatecznie miękkie. Ziemniaki myjemy, obieramy i trzemy na tarce tak jak na zwykłe placki ziemniaczane. Na tarce ścieram również cebulę, jednak do osobnej miseczki aby odlać z niej nadmiar wody, po czym dodaję do ziemniaków. Dodaję też sól, pieprz, 3 łyżki mąki oraz wbijam jajo. Placki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, nakładamy na połowę placka gulasz mięsny i składamy na pół. polewamy śmietaną i gotowe!