Sposób przygotowania:
Placek po zbójnicku
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą zmiękczającą mięso, czosnkiem granulowym i papryką słodką. Smazymy na oleju . Kiedy podsmażymy mięso zalewamy wodą tak aby było przkryte, dosypujemy paprykę suszoną. Dusimy na małym ogniu po przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie w osobnej misce rozrabiamy 3 łyżki mąki z zimną wodą. Dodajemy do gotujacego mięsa ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku.
Ziemniaki obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy cebulę, jajko i odrobinę mąki i doprawiamy. Mieszamy i smażymy duże placki na rozgrzanym ogniu.
Na jednej połówce nakładamy gulasz i zamykamy placek. Na górę nakładamy odrobinę śmietany i ozdabiamy kiełkami.
Ziemniaki obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy cebulę, jajko i odrobinę mąki i doprawiamy. Mieszamy i smażymy duże placki na rozgrzanym ogniu.
Na jednej połówce nakładamy gulasz i zamykamy placek. Na górę nakładamy odrobinę śmietany i ozdabiamy kiełkami.
luna
superbaba4
Kajoza
Niuniaczka
superbaba4
Pozdrawiam :)