Sposób przygotowania:
placek po zbójnicku
wykonanie placków ziemniaczanych: Ziemniaki i marchewkę myjemy oraz obieramy. obieramy cebulę. trzemy wszystko na tarce na tak zwaną "papkę". dodajemy jajko, mąkę, sól i pieprz. Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy na całą powierzchnię patelni. smażymy placki. wykonanie sosu: Pieczarki i ogórki obieramy i kroimy.Mięso solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę, zalewamy szklanką wody i chwilę dusimy. Następnie kroimy cebulę, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy ok. 5 min i dodajemy do sosu. Dusimy ok. 15 min pod przykryciem. dodajemy mąkę w celu zagęszczenia sosu. Pod koniec możemy doprawić jeszcze solą i pieprzem według uznania.sos nakładamy na placek ziemniaczany i na górę dajemy starty na grubym oczku ser oraz śmietanę.