Sposób przygotowania:
placek z gulaszem
Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnych oczkach (ja przepuszczam przez sokowirówkę) , dodać rozgnieciony czosnek oraz resztę składników (według uznania) i dokładnie wymieszać . Piec duże placki
W rondlu rozpuścić margarynę , wrzycić mięso pokrojone w kostkę i piec podlewając wodą . Gdy mięso będzie miękawe , dodać przyprawy (według uznania) . Zatrzepać mąką roztrzepaną w niewielkiej ilości wody. Gulasz nakładać na placki , złożyć na pół . Podawać z gęstą śmietaną i np. czerwoną kapustą .
W rondlu rozpuścić margarynę , wrzycić mięso pokrojone w kostkę i piec podlewając wodą . Gdy mięso będzie miękawe , dodać przyprawy (według uznania) . Zatrzepać mąką roztrzepaną w niewielkiej ilości wody. Gulasz nakładać na placki , złożyć na pół . Podawać z gęstą śmietaną i np. czerwoną kapustą .