Sposób przygotowania:
Placek z jabłkami
Margarynę utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym i dodawać jajka. Następnie dodawać stopniowo mąkę tortową i ziemniaczaną oraz mleko.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.
Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować placki.
Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia, włożyć pierwszy placek, wysypać na niego jabłka i przykryć je drugim plackiem.
Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.
Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować placki.
Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia, włożyć pierwszy placek, wysypać na niego jabłka i przykryć je drugim plackiem.
Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.