mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Placek z kakao i polewą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i lekki placek na każdą okazję.

Placek z kakao i polewą

Składniki:

Placek z kakao i polewą

 

 

Sposób przygotowania:

Placek z kakao i polewą
Na początku w garnuszku rozgrzać masło. Lekko przestudzić. Następnie dodać do masła biały cukier, żółtka, cukier waniliowy i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ze składników wyrobić dokładnie ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec dodać śmietanę i kakao.Dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec placek 70 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimny placek można polukrować lub polać polewą. Smacznego.