Sposób przygotowania:
Placek z kakao i polewą
Na początku w garnuszku rozgrzać masło. Lekko przestudzić. Następnie dodać do masła biały cukier, żółtka, cukier waniliowy i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ze składników wyrobić dokładnie ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec dodać śmietanę i kakao.Dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec placek 70 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimny placek można polukrować lub polać polewą. Smacznego.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec placek 70 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimny placek można polukrować lub polać polewą. Smacznego.